Desserter og kager

Regnbue-is: Sådan laver du den selv!

Den moderne regnbue-is består af lakrids, hvid chokolade og hindbær. Få opskriften på hjemmelavet regnbue-is her!
af Maja Ambeck Vase / Foto: Columbus Leth18.06.2014

Den moderne variation af en regnbue-is rummer smagskombinationer, som sender såvel store som små i ishimlen. Denne regnbue-is består af en lækker kombination af lakrids, hvid chokolade og hindbær - en moderne udgave af en gammel klassiker. Mængden af hvid chokolade blandet med piskefløde, gør denne regnbue-is vidunderlig cremet og lækker.

Vild med regnbue-is? Få flere opskrifter på hjemmelavet is her!

I denne opskrift på regnbue-is er der anvendt en ismaskine. Den kan godt undværes, men du får et meget mere cremet resultat og en mere lækker regnbue-is med en ismaskine, og så slipper du for at røre i isen hver halve time.

Sæt gerne serveringsglassene i fryseren en times tid, inden du går i gang med din regnbue-is. Så er de iskolde og får ikke isen til at smelte, når du fylder den i.

Opskrift på hjemmelavet regnbueis

Regnbueis med hindbær, hvid chokolade og lakrids
(10 personer)

Det skal du bruge til regnbue-is:

Lakridsis:

200 g hvid chokolade
½ dl piskefløde
50 g lakridssirup, fx fra Johan Bülow
2½ dl minimælk

Hvid chokoladeis:

200 g hvid chokolade
½ dl piskefløde
50 g sukker
250 ml minimælk

Hindbæris:

230 g hindbær
150 g sukker
1 dl piskefløde
1 dl mælk
1 citron

Læs også: De 5 bedste is i København!

Sådan laver du regnbue-is:

Lakridsis:

  1. Varm chokolade og fløde langsomt op i en gryde. Rør rundt til chokoladen er smeltet, og tag straks gryden af varmen.
  2. Rør lakridssirup i, og dernæst mælk lidt ad gangen.
  3. Kør massen på ismaskine, og fordel den færdige is i bunden af 10 små glas.
  4. Stil glassene i fryseren, mens du laver den hvide chokoladeis.

Hvid chokoladeis:

  1. Varm chokolade og fløde langsomt op i en gryde. Rør rundt til chokoladen er smeltet, og tag straks gryden af varmen. Rør sukker i.
  2. Rør mælk i lidt ad gangen. Kør massen på ismaskine, og fordel den færdige is oven på lakridsisen. Stil glassene tilbage i fryseren.

Hindbæris:

  • Blend hindbær og sukker, og si kernerne fra hindbærrene fra.
  • Bland hindbærpuré, fløde, mælk og lidt citronsaft, og kør massen på ismaskine.
  • Fordel den færdige is oven på den hvide chokoladeis, og stil glassene tilbage i fryseren indtil servering.

Få flere af Maja Ambeck Vases opskrifter på Chocolat.dk.

Sponsoreret indhold