Citrus er koncentreret sol - bliv varmet op indefra med denne lækre opskrift.
(6 personer)
1 blodappelsin
1 økocitron
¼ pomelo
1 l sødmælk
50 g puddersukker
150 g dessert- eller risottoris
4 dl fløde
Coulis:
saft af 5 appelsiner
saft af 5 blodappelsiner
100 g puddersukker
Vask citrusfrugterne og riv skallen fint. Bring mælken i kog i en gryde med sukker og citrusskal. Tilsæt risen og lad den koge over svag varme i 40 min. under hyppig omrøring. Det sidste kvarter tilsættes fløde. Rør godt rundt.
Coulis: Pres begge slags appelsiner og reducer dem hver for sig, så der bliver to couliser. Tilsæt 50 g puddersukker i hver coulis, når den begynder at tykne, og lad det smelte i 5 min. under hyppig omrøring. Kandiser 6 pæne appelsinskiver i lidt sukkervand. Anret risdesserten i portionsskåle og pynt dem med de kandiserede appelsinskiver. Server desserten med de to appelsincouliser.