Desserter og kager

Rødgrød med bid i

Rødgrød uden fløde, men med kanel og hele bær. Her serveret med crispy hjemmebagte mandelkager til.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft27.06.2011

(6 personer)
500 g jordbær
500 g rabarber
250 g ribs
250 g solbær
250 g blåbær
250 g hindbær
1 kanelstang
1 dl vand
2½ dl rørsukker
5 spsk Maizena til jævning
100 g hindbær
100 g jordbær

Fjern stilken fra jordbærrene og skær dem i grove stykker. Rengør rabarberne og skær dem i grove stykker. Fjern stilkene fra ribsene. Hæld alle bær, rabarber og kanelstangen i en gryde med 1 dl vand og læg låg på. Kog bærrene møre i 4-5 minutter.

Si den kogte frugt. Hæld den siede saft tilbage i gryden og smag til med sukker. Bring rødgrøden i kog. Rør Maizena ud i vand og hæld den i grøden. Jævn grøden i 1-2 minutter under omrøring. Afkøl rødgrøden.

Når den er kold, bland 100 g hele hindbær og jordbær skåret i kvarter i grøden. Det giver grøden struktur og en frisk smag.

Mandelkager
(ca. 25-30 stk.)
½ dl afkølet smeltet smør
1 knivspids salt
100 g florsukker
1 vaniljestang
225 g mel

Pisk det afkølede smør med salt, sukker og kornene fra en vaniljestang til det er ensartet i konsistensen. Tilsæt mel og rør dejen sammen. Pak dejen i film og lad den hvile en halv time på køl.

Beklæd en bageplade med bagepapir. Form dejen til små kugler og giv dem et let tryk og en mandel i midten. Bag mandelkagerne på 170° 5-6 minutter.

Afkøl kagerne på en bagerist og læg dem i en dåse med tætsluttende låg. Rødgrød uden fløde, men med kanel og hele bær. Giv crispy hjemmebagte mandelkager til.

Sponsoreret indhold