Desserter

Rødgrød med fløde og mynte

Rør blot ikke ved min gamle rødgrød! Eller kunne det måske være lækkert med en håndfuld frisk mynte? Ja, det kunne det! Prøv den dannebrogsfarvede klassiker smækfyldt med søde sommerbær, og et lille tvist.
Tekst og15.08.2019foto af Skovdal Nordic.
6 personer

  • 400 g jordbær + lidt til pynt
  • 200 g hindbær
  • 200 g blåbær
  • 100 g ribs
  • 100 g solbær
  • 250 g sukker
  • 2½ dl vand
  • 10 stilke frisk mynte
  • 5 dl piskefløde
  • 1 usprøjtet citron

Ærkedansk med et friskt pust

Rødglød med fløde er en ærkedansk nationalret: Det er dannebrog på en tallerken, det er smagen af dansk sommer og ferie hos mormor. Vi tvinger sågar forsvarsløse turister til at udtale det.

Der er ingen grund til at pille for meget ved den danske klassiker. Men prøv lige at tilføje en håndfuld frisk mynte og lidt citronskal til den fløjlsbløde bærgrød - så bliver den faktisk endnu bedre.

sådan gør du:

  1. Læg 200 g jordbær plus lidt til pynt til side, og kom resten af bærrene i en gryde sammen med de øvrige bær, sukker og lidt af vandet.
  2. Lad bærblandingen koge langsomt op, og skum af indimellem. Kog i ca. 5 minutter, og sluk blusset.
  3. Rør en jævning af kartoffelmel og resten af vandet, hæld den i grøden, rør, og lad grøden størkne.
  4. Hak mynten fint, og halvér de sidste jordbær. Kom de fleste jordbær og det meste af mynten i grøden.
  5. Riv skallen af citronen. Rør fløden med citronskal og resten af myntebladene.
  6. Servér grøden kold med fløde. Pynt med friske jordbær.

TIP: Der skal bruges ca. 800 g bær i alt, så du kan bare blande de bær, du har lyst til. Ønsker du ikke at bruge jævning i grøden, kan den udelades.

Sponsoreret indhold