Rugbrødslagkage er nok mest kendt for at være en del af det overdådige sønderjyske kaffebord. Selvom du ikke lige står over for at skulle deltage i et sønderjysk kaffebord, kan du sagtens lave rugbrødslagkage alligevel. Du kan fx servere lagkagen til din næste fødselsdag eller bare som en luksuriøs kage til eftermiddagskaffen.
ca. 10 stykker rugbrødslagkage
Lagkagebunde
6 æg
150 g lyst rørsukker
200 g rugbrød uden kerner
2 spsk kakao
1 spsk kartoffelmel
2 tsk bagepulver
50 g hasselnødder
smør eller olie til formen
Se også: Timm's rugbrødslagkage
Fyld til rugbrødslagkage
½ l piskefløde
50 g chokolade
50 g hasselnødder
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bunden af springformen og smør kanterne.
Lagkagebunde
Del æggene i blommer og hvider. Pisk sukker og æggeblommer hvidt med en elpisker. Tilsæt fintrevet rugbrød, kakao, kartoffelmel, bagepulver og finthakkede hasselnødder.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen ad flere omgange. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 min. Lad køle af, og del den i 2 bunde.
Fyld
Pisk fløden til blødt skum. Hak chokolade og hasselnødder groft.
Læg lagkagebundene sammen med halvdelen af flødeskummet, og fordel resten på toppen af din rugbrødslagskage. Pynt med hakket chokolade og nødder, og server den færdige rugbrødslagkage straks.
TIP: Rugbrødslagkage kan fungere rigtig godt som fødselsdagskage eller til eftermiddagskaffen.
Se flere opskrifter på mormorkager:
Kringle med marcipan og rosiner Sandkage med rom og hasselnødder Kiksekage