Sachertorte
Det skal du bruge til Sachertorte
130 g smør
110 g flormelis
6 æggehvider
6 æggeblommer
130 g god mørk chokolade
110 g sukker
130 g mel
½ vaniljestang
god abrikosmarmelade
Glasur
½ dl vand
200 g flormelis
250 g god mørk chokolade
Kan du ikke få nok af den berømte chokoladekage? Her er endnu en opskrift på Sachertorte
Sådan laver du sachertorte
Smelt chokoladen i et vandbad.
Pisk smør, vanilje og flormelis sammen til en hvid masse. Tilsæt æggeblommer og derefter chokoladen.
Pisk æggehviderne sammen med sukker til en fast, hvid masse. Vend det forsigtigt sammen med chokoladeblandingen og rør derefter melet i.
Hæld blandingen i en smurt springform (22-24 cm).
Bag Sachertorte ved 170° i en time. Tag kagen ud af formen og lad den afkøle.
Del kagen i to lige tykke bunde. Smør den ene bund med marmeladen og læg dem derefter sammen. Lad din Sachertorte tørre i cirka to timer.
Til glasuren bringes chokolade og sukker i kog med vandet under omrøring. Lad det koge ved svag varme i cirka fem minutter under konstant omrøring, til glasuren bliver tyktflydende. Fordel den jævnt over din Sachertorte og stil kagen på køl, til glasuren er størknet.
Server Sachertorte med frisklavet flødeskum.
Elsker du også chokoladekage? Her får du 10 opskrifter på lækre chokoladekager