Desserter

Små æble-pandekager med vaniljecreme og jordbær

Her får du vores bedste opskrift på små, buttede pandekager, som takket være de revne æbler er saftige udover det sædvanlige!
Af Marie Melchior10.02.2015Foto: Betina Hastoft.
16 personer

Æblepandekager

  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 æbler
  • smør til stegning

Vaniljecreme

  • 1 vaniljestang
  • 2 dl fromage frais
  • 1 spsk sirup, fx rørsukkersirup

Til servering

  • 500 g jordbær

Pandekagedagen blev introduceret i Danmark i 2006, men er oprindeligt en gammel, kristen skik. Tidligere, når de kristne fastede op til påske, måtte de ikke spise søde sager, æg, hvidt mel og mælk. Det betød, at forrådskammeret skulle tømmes for disse råvarer, og det kom der efter sigende ganske ofte dejlige, søde pandekager ud af.

TIP: Læg pandekagerne i en stak på en tallerken, efterhånden som de er færdigbagte, og dæk dem med alufolie. Så holder de sig lune i længere tid.

Prøv det sunde alternativ: Detox pandekager

Læs også: Madpandekager - 6 lækre opskrifter!

Sådan laver du æblepandekager:

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekornene sammen med fromage frais og sirup, og sæt cremen på køl, til den skal serveres.
  2. Rens jordbærrene, og halvér dem.
  3. Bland hvedemel, bagepulver og kanel i en stor skål.
  4. Pisk æg og mælk sammen i en anden skål, brug et piskeris. Skyl æblerne, og riv dem groft på et rivejern.
  5. Rør de revne æbler sammen med æggeblandingen, og hæld det over melblandingen i den anden skål. Rør dejen sammen, til den er ensartet og fri for klumper.
  6. Opvarm en pande med en smule smør. Hæld 2 spsk pandekagedej på panden, og bred dejen ud til en lille, tyk pandekage (8-9 cm i diameter).
  7. Bag pandekagen i 2-3 minutter på hver side, til de får en gylden farve. Fortsæt med resten af dejen.

Få de bedste opskrifter på søde kager og skønt bagværk i ISABELLAS!

Find det perfekte pandekage-grej i galleriet nedenfor:

Bagegrej

Sponsoreret indhold