Når du først har sagt sol og sommer, så må du også sige islagkage. Her får du opskriften på de fineste små jordbær-iskager. Perfekte til en varm sommerdag.
Mai Knauer29.06.2022Columbus Leth
4 stk
Kiksebund
100 g Digestive-kiks
30 g smør
4 runde forme, 8 cm i diameter
Jordbæris
1 vaniljestang
3 æggeblommer
3 spsk. flormelis
2 dl piskefløde
100 g friske jordbær
Pynt
4 friske jordbær
4 stilke frisk lavendel
Sådan gør du:
Kiksebund
Blend kiksene til fine krummer i en blender.
Smelt smør i en gryde.
Rør kiksekrummerne og smørret sammen til en jævn masse.
Læg bagepapir i bunden af formene, og pres kiksemassen ned i.
Sæt formene på køl, imens du laver jordbærisen.
Jordbæris
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk vaniljekorn, æggeblommer og flormelis lyst i en skål med en elpisker.
Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker.
Skyl og nip jordbær, og blend dem i en blender.
Vend både jordbærpuré og flødeskum i æggesnapsen, og fordel iscremen oven på kiksebundene.
Sæt formene i fryseren i ca. 6 timer.
Pynt
Tag iskagerne ud af formene, pynt dem med halve jordbær og lavendel, og servér straks.