Blåbær er ikke blot et superbær med et højt indhold af antioxidanter. De blå bær kan også få nærmest enhver dessert til at se uimodståelig ud.
Prøv også: Nøddekager med appelsin, kanel og mørk chokolade
Sødt & syndigt
De små trendy bær er altid i sæson og smager af svensk sommer, og så de er lige til at putte på diverse desserter både som dekoration, men også som en lille smagsforstærker. De små søde bær bliver her kombineret med nogle lækre og luftige nøddebunde lavet på hasselnød samt en syrlig citroncreme, som bare oser af sommer.
Tip: Du kan sagtens bruge andre bær som jordbær og hindbær eller lave en kombination af dine yndlingsbær.
Antal: 12 personer
150 g hasselnøddekerner
200 g sukker
100 g smør
3 æg str. M/L
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
250 g friske blåbær
Citroncreme:
Læg hasselnødderne i et jævnt lag i en bradepande, og bag dem i ovnen ved 125° i ca. 30 minutter, til skallen brister og nemt gnides af i et viskestykke.
Afkøl og hak dem fint.
Rør sukker og smør blødt og cremet, og pisk æggene i et ad gangen.
Rør nødderne i dejen, og vend dernæst mel og bagepulver i.
Hæld dejen i en smurt bradepande, ca. 25 x 38 cm, og bag kagen i ca. 20 min. ved 160°.
Vend den ud, og afkøl på rist. Udstik 6-8 kager, diameter 9-10 cm, og flæk dem.
Citroncreme: Pisk lemoncurd, mascarpone og fløde let, luftig og cremet, og kom det i en sprøjtepose.
Læg kagerne sammen med halvdelen af cremen og bærrene, og pynt med resten af cremen og blåbær.
Servér straks eller sæt kagen i køleskabet i et par timer indtil servering