Desserter og kager

Små rabarbertærter med mandel

Vi er vilde med rabarber, og det er nu, du skal gå på rov efter de rødlige stængler i have og grøntafdelinger. Hvad siger du til fristende små rabarbertærter med mandel? De er så lækre, at man altid kan klemme en ekstra ned.
af Carsten Kyster / Foto: Columbus Leth23.06.2016

Rabarber er hotte i øjeblikket. De er i sæson og sprængfyldt med smag, og så kan de indgå i både det søde køkken og som tilbehør til fx kødretter eller stærke retter, der kræver lidt sødme. Vi giver dig her en skøn opskrift på små rabarbertærter med mandel. De er praktiske i små engangsforme, fordi de så kan tages med overalt - til sommerfesten og med på picnic i det grønne.

Her er de små rabarbertærter med mandel pyntet med spiselige blomster, fordi det ser så kønt ud og passer perfekt på sommerbordet, men de fungerer også fint uden, når det skal være lidt praktisk. Du kan evt. lave en stor portion og fryse dem ned til en dag, hvor den søde tand kommer uanmeldt på besøg.

Opskrift på små rabarbertærter med mandel

10 personer

Prøv også flere opskrifter med rabarber

Ingredienser til små rabarbertærter med mandel:

  • 400 g rabarber
  • 150 g mandler
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 2 spsk. Mel
  • 2 spsk. Citrontimian
  • 50 g pinjekerner
  • spiselige blomster
  • ekstra smør og sukker til formene

Prøv også: Bounty-kage

Sådan laver du små rabarbertærter med mandel:

  1. Vask rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 1 cm.
  2. Blend mandlerne til groft mandelmel, og blend det sammen med smør, sukker, æg og mel. Vend det godt sammen med rabarberne.
  3. Smør 10 små forme med smør, og drys dem med sukker. Fordel kagemassen i formene, og drys med hakket timian og pinjekerner.
  4. Bag tærterne i ovnen ved 185° i ca. 45 minutter. Køl kagerne af på bagerist.
  5. Anret kagerne på et fad, og pynt med spiselige blomster.

Tip: Opskriften er også god til kirsebær og blommer.

Sponsoreret indhold