Desserter og kager

Smart tip! Sådan undgår du, at risengrøden brænder på

Med en stegepose kan risengrøden passe sig selv, og du kan få en perfekt portion uden omrøring og risiko for, at grøden brænder på. Se hvordan du koger risengrød i stegepose her!
af Christine Agertoft / Foto: Columbus Leth3.11.2022

Her får du julens allerbedste og mest simple tip til en god og nem risengrød. Med dette tip spares du for rigtig meget tid og besvær, når du skal lave den lækre julespise.

Ved at lave din risengrød i en stegepose kan du nemlig slippe for, at holde øje med og røre i grøden hele tiden, som du nok plejer at gøre. Her behøver du ikke bekymre dig om brændt ris, der ødelægger din yndlingsgryde, for det kan nemlig ikke lade sig gøre.

TIP! Brug også risengrød i stegepose til at lave denne risalamande

Risengrød i stegepose

I jagten på smarte genveje til julemaden faldt vi over tippet på bloggen Home By Bianca, og til vores store begejstring virker det rent faktisk. Du slipper selvfølgelig ikke helt for at kigge til grøden af og til, men metode gør det meget nemmere at få perfekt risengrød uden den store indsats. Ret smart, hvis man gerne vil koncentrere sig om en krævende julemenu, eller hvis man er amatør ud i disciplinen risengrødskogning.

Det skal du bruge for at lave risengrød i stegepose:

Antal: 3 personer

  • 1 stor gryde
  • 4 dl grødris
  • 2 liter mælk
  • 1 knivspids salt
  • Stegepose

Har du rester af risengrød? Så prøv de lækreste klatkager her!

Sådan laver du risengrød i stegepose:

  1. Hæld vand i gryde indtil den er ca. halvt fyldt, og bring vandet i kog.
  2. Kom grødris, mælk og salt i stegeposen, luk den og kom den ned gryden. Skru ned for blusset, og læg låget på.
  3. I ca. 45 min. kan risengrøden småkoge og passe sig selv. Derefter skal du åbne stegeposens åbning og lade den stå åben, så noget af væden fordamper, og du opnår den ønskede konsistens.
Risengrød i stegepose

Sponsoreret indhold