Klassiske snitter består af mørdej og marmelade, men der er ingen grund til at holde sig til to lag, når du laver snitter. I denne opskrift er der doblet op til fire lag, og det gør dem altså også mindst dobbelt så gode!
Vi kan i hvert fald garantere, at den almindelige hindbærsnitte blegner en smule ved siden af disse søde, snaskede og sprøde snitter. De har nemlig både et lag af blød kagebund, smurt med sødt æblefyld, toppet med sprød crumble og sidst, men ikke mindst, overhældt med flydende karamel.
Selvom opskriften har hele fire lag, er alle lagene supernemme at lave og kræver kun få ingredienser. Hvis du ikke har kanel eller muskatnød i køkkenet, kan de sagtens udelades. Snitterne er bedst, hvis de har stået på køl natten over, men hvis du eller dine gæster ikke kan holde snitterne fra dem så længe, kan de også nydes før.
Løber din mund også allerede i vand ved tanken om at bide ned i sådan en snitte? Så sæt i gang med at bage med opskriften lige herunder.
Tænd ovnen på 160°. Beklæd en firkantet kageform på ca. 20 x 20 cm med bagepapir.
Smelt smør ved lav varme. Bland smør, sukker og salt i en skål.
Tilsæt mel, og ælt dejen ensartet.
Fordel den i bunden af kageformen, og forbag i ovnen i 15 minutter.
Skræl æbler, og skær dem i ½ cm tykke både.
Bland mel, sukker, kanel og muskatnød i en skål, og vend æblerne i.
Bland havregryn, brun farin, kanel, mel og salt i en skål.
Hak mandlerne groft, og vend dem i.
Skær smør i tern, og ælt dem i melblandingen.
Fordel æblerne på kagebunden, og pres dem let mod bunden. Fordel crumblen ovenpå.
Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter ved 175°.
Afkøl i 20 minutter, før den sættes på køl i 2 timer eller natten over.
Smelt sukker i en tykbundet gryde under omrøring. Skru ned for varmen, og tilsæt smør under omrøring.
Tilsæt piskefløde, og rør igen, til massen er ensartet og begynder at boble.
Lad karamellen simre i 1 minut, og hæld den i en kande.
Hæld den over kagen ved servering.