Squashkage er en gammel kending, men med et tvist af ingefær og citronglasur, får kagen en helt ny dimension. Man kan ikke smage den fintrevne squash i dejen, men den giver kagen en god og saftig konsistens. Pynt eventuelt kagen med en håndfuld kirsebær.
Er du vild med squashkage? Få også 10 opskrifter på chokoladekage her!
Tid: 25 minutter.
Bagetid: 45 minutter.
Antal kagestykker: 8-12
• 3 æg
• 250 g sukker
• 1 stang vanilje
• 2 tsk stødt ingefær
• 1 tsk salt
• 350 g hvedemel
• 1 tsk natron
• 3 tsk bagepulver
• skallen fra 1 citron, usprøjtet
• 75 g hasselnøddefl ager
• 350 g squash
• 125 g rosiner
• 2 dl vindruekerneolie
• en springform (ca. 24 cm i diameter)
Prøv også: Glutenfri kage med appelsin og polenta
Citronglasur:
• 300 g fl ormelis
• 3 spsk friskpresset citronsaft
• 1 spsk vand
1. Tænd ovnen på 170°. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til det er lyst og skummende. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
2. Rør vaniljekorn, stødt ingefær og salt i den piskede æggemasse. Tilsæt mel, natron og bagepulver, og rør rundt.
3. Riv skallen af citronen fint. Hak hasselnøddeflagerne. Riv squashen fint, og bland den i dejen sammen med citronskal, hasselnøddeflager, rosiner og vindruekerneolie.
4. Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Prik i den med et træspyd - der må ikke hænge våd dej ved. Lad kagen køle af i formen.
5. Citronglasur: Rør flormelis, citronsaft og vand sammen til en jævn glasur, og fordel den over kagen i et lidt tilfældigt mønster.
Prøv også opskriften: Chokoladekage uden mel
Find lækre opskrifter på desserter og kager med chokolade i galleriet nedenfor.