Den italienske dessert-klassiker med et tvist af kaffe og dejlige bær. Lav denne tiramisu som del af en sommermenu på terrasssen.
af Carsten Kyster28.06.2016Foto: Maria P.
En virkelig skøn og sommerlig udgave af den klassiske italienske dessert. Til tiramisu skal du bruge ladyfingers, som er sprøde, aflange småkager med et strejf af vanilje. Køb dem i supermarkedet eller i forretninger, som handler med italienske delikatesser. Hvis du ikke har bærbuske i haven, kan du købe friske bær i grøntafdelingen.
Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker i ca. 5 minutter. Pisk forsigtigt mascarpone i æggecremen.
Varm 2 spsk af fløden forsigtigt op, og opløs kaffepulveret heri. Bland resten af fløden i, og pisk med en elpisker, til du får en let og luftig creme. Vend cremen sammen med mascarpone-æggeblandingen.
Læg 12 ladyfingers i bunden af en springform. Dryp 1 spsk limoncello over kagerne, og fordel halvdelen af cremen ovenpå. Gentag processen med endnu et lag ladyfingers, limoncello og creme.
Sæt kagen på køl i 1-2 timer.
Tag kagen ud af formen, og top rundhåndet med friske bær. Anret kagen på et fad, og server evt. med et glas iskold cava eller en kop stærk kaffe.