Desserter og kager

Upside down-kage med blåbær

Prøv noget nyt og begiv dig ud i denne søde og delikate upside-down kage med blåbær.
af Camilla Zarah Lawes / Foto: All over press Denmark10.04.2017

Frugtkager og tærter er noget, der går lige i hjertet på enhver kageentusiast. De smager himmelsk, og så kan du kombinere dem med lige præcis de bær og frugter, der er i sæson eller, som du elsker.

Prøv også: Uimodståelige tarte-tatin upside-down-kage her!

Upside down-kage

I en upside down-kage ligger frugten eller bærrene nederst under bagningen og ikke øverst, hvilket er måden man typisk laver en lækker frugttærte. Frugten ligges nederst i formen, men når du server kagen, vender du den på hovedet ud på et fad, så frugten vender op af - deraf ordet upside-down.

Upside down-kagen stammer fra Amerika, hvor man lavede den berømte upside down-kage med ananas. Ellers findes den også som den franske udgave tarte tatin, som består af karamelliserede æbler.

Opskrift på upside-down-kage med blåbær

Tip: Dekorér den færdige kage med spiselige blomster og evt. lidt friske bær.

Antal: 6-8 personer

  • 190 g blødt smør
  • 175 g fint rørsukker
  • 3 hele æg
  • 50 g marcipan
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 springform, 20 cm i diameter, lidt smør og sukker til formen
  • FYLD: 30 g smør 250 g blåbær

Sådan laver du upside-down-kage med blåbær

  1. Pisk smør og sukker godt sammen med en elpisker.
  2. Pisk æggene i 1 ad gangen.
  3. Riv marcipanen groft på et rivejern, og rør det i dejen.
  4. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og sigt det i dejen.
  5. Smør springformen, og drys den med sukker.
  6. FYLD: Skær smørret i små tern, og fordel dem i formen sammen med blåbær.
  7. Fordel dejen oven på bærrene.
  8. Bag kagen i en 175° varm ovn i 50-60 minutter.
  9. Lad kagen køle af.
  10. Vend den forsigtigt ud af formen, så bunden vender opad.

Sponsoreret indhold