Vafler kan spises på alle tider af året, og når kalenderen siger den 25. marts, er der en særlig grund til at varme vaffeljernet op: Dagen har nemlig fået navnet "Vaffeldagen". Vil du prøve en ny variant af de lækre vafler, så server dem med skyr og lakridssukker - du får opskriften lige her!
Prøv også: Vafler fra Michelin-restaurant
Opskrift på vafler med skyr og lakridssukker
Tid: 40 minutter
Hviletid, dej: 30 minutter
Antal: 8 vafler
Det skal du bruge til dine vafler:
• 4 æg
• 4 dl mælk
• 250 g hvedemel
• 1 spsk sukker
• 1 spsk vaniljesukker
• ¼ tsk salt
• smør til stegning
Tilbehør:
• 4 spsk sukker
• 2 spsk lakridspulver
• 250 g skyr, fx Løgismose skyr 0,2 % med hindbær, rabarber og vanilje
• 2 spsk frysetørrede hindbær
Prøv også opskriften: Den lækreste chokolade-karamel-salttærte
Fremgangsmåde:
1. Pisk æggene sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt halvdelen af mælken, mel, sukker, vaniljesukker og salt, og pisk igen. Pisk resten af mælken i, til dejen er jævn. Lad dejen hvile i 30 minutter.
2. Varm et vaffeljern godt op, og pensl det med smeltet smør. Hæld dej i, og steg vaflerne, til de er gyldne og sprøde. Pensl vaffeljernet med smeltet smør mellem hver vaffel. Der bliver 8 store vafler ud af portionen.
3. Rør sukker og lakridspulver sammen. Server vaflerne varme toppet med skyr, lakridssukker og frysetørrede hindbær.
Vild med pandekager? Få opskriften på 8 lækre dessertpandekager her!
Find lækre brunchopskrifter i galleriet nedenfor.