Desserter

Valnødde-crumble med vaniljeis og karamelsauce

Slut efterårsmenuen af med en lækker, nem og sprød crumble med valnødder, hjemmelavet karamelsauce og cremet vaniljeis. Få opskriften her!
Opskrifter og9.10.2018foto: Inge Skovdal/Skovdalnordic.com

Crumble er nemt at trylle sammen, men smager helt fantastisk! Vi har lavet en efterårsvariant med masser af valnødder, karamelsauce og sprødt crunch, som smager skønt sammen med en god, hjemmekøbt vaniljeis. Her får du opskriften.

TIP: Alle slags nødder kan bruges til denne dessert, og du kan evt. blande flere slags.

Se også: Små pærekager med valnødder og flødeost-glasur

Det skal du bruge til valnødde-crumble med karamelsauce:

  • 300 g valnøddekerner
  • 100 g rugmel
  • 125 g blødt smør
  • 100 g brun farin
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. flagesalt

Karamelsauce:

  • 200 g sukker
  • 80 g smør
  • 1 dl piskefløde

Crunch:

  • 50 g sukker
  • 50 g valnøddekerner

Desuden:

  • 1 l god vaniljeis

Sådan laver du valnødde-crumble:

  1. Tænd ovnen på 175°. Hak halvdelen af valnødderne groft. Blend den anden halvdel til groft mel, og bland med hakkede valnødder, rugmel, smør, brun farin, kanel og salt.
  2. Rør det hele godt sammen, og fordel crumblen i 6 portionsskåle. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne.

Karamelsauce:

  1. Smelt sukkeret på panden uden at røre i det. Tilsæt smør under omrøring, og tag panden af blusset.
  2. Tilsæt fløden lidt ad gangen stadig under omrøring, og rør, til karamelsaucen er jævn.

Crunch:

  1. Smelt sukkeret på en lille pande ved middel varme uden at røre i det. Tilsæt valnødder, og vend dem rundt, til de er karamelliserede.
  2. Servér valnøddecrumblen med vaniljeis, karamelsauce og crunch på toppen.

Måske du også vil kunne lide: Karameltærte med fire slags nødder

Sponsoreret indhold