Hvis du har været et smut i Frankring, så har du sikkert også set den karakteristiske dessert eclair. Den er en ægte fransk klassiker og ser imponerende ud, men faktisk består den blot af vandbakkelse fyldt med creme og overtrukket med chokolade. Netop fordi den er så populær, findes den i mange variationer, og vi har lavet vores egen udgave, der er både smuk og smagslækker.
Prøv også: Vandbakkelser med laks til forret!
10 stk.
Vandbakkelser:
Hvid chokoladecreme:
Pynt:
Prøv også: Vandbakkelser med kaffecreme
Vandbakkelser: Bring vand, smør, sukker og salt i kog i en gryde. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt mel. Rør rundt i dejen med en træske, indtil dejen er ensartet, blød og slipper gryden og skeen. Sæt gryden tilbage på lavt blus, og rør rundt i 1 minuts tid. Hæld dejen i en skål, og lad den køle lidt af. Slå æggene ud i en anden skål, og pisk dem let sammen. Tilsæt æggene lidt efter lidt, mens du rører energisk i skålen. Massen vil først skille, men senere samle sig. Rør dejen ensartet og elastisk. Fyld dejen i en sprøjtepose med stor, mangetakket stjernetylle, og sprøjt aflange vandbakkelser (ca. 12 cm lange) ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dine vandbakkelser i 30-40 minutter i en 175° varm ovn. Åbn ikke ovndøren undervejs!
Hvid chokoladecreme: Hak chokoladen fint, og fyld den i en skål. Bring fløde forsigtigt i kog, og hæld den over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en blank overflade. Tilsæt limesaft, og smag til. Sæt cremen i køleskabet i 3-4 timer eller natten over. Pisk cremen forsigtigt op med et piskeris eller en elpisker på laveste hastighed, og fyld cremen i en sprøjtepose med lille, rund tylle. Lav et par små huller i bunden af hver af dine vandbakkelser, og sprøjt creme ind.
Pynt: Smelt hvid chokolade i en skål over vandbad, og smør et tyndt lag ud på hver eclair. Drys med finthakkede pistacienødder. Servér inden for kort tid. Eclair smager allerbedst nybagte.