Desserter og kager

Vaniljeispinde med mælkechokolade og saltede peanuts

Hjemmelavet er bare bedre. Lav selv sommerens ispinde derhjemme og nyd det søde med det salte, det sprøde med det bløde. Her får du opskriften på vaniljeispinde med mælkechokolade og saltede peanuts, du selv kan lave!
af redaktionen 11.08.2017

Sommeren er over os og det kan passende nydes med en afkølende og velsmagende ispind. Og dem kan du selv lave! Disse vaniljeispinde med mælkechokolade og saltede peanuts er den perfekte kombination af salt og sødt. Så giv dig i kast med selvforkælelsen!

Vaniljeispinde med mælkechokolade og saltede peanuts

Tid: 50 minutter - frysetid: mindst 8 timer (eller natten over)
Opskrift til 8 stk.

INGREDIENSER

Vaniljeis:

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g sukker
  • korn fra 1 vaniljestang
  • ¼ tsk. salt
  • 2 dl piskefløde
  • ispindeforme

Overtræk:

  • 200 g mælkechokolade
  • 25 g saltede peanuts

LÆS OGSÅ: 6 opskrifter på hjemmelavet is

FREMGANGSMÅDE

1. Vaniljeis: Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn med en elpisker, til massen bliver lys og luftig. Tilsæt salt. Pisk fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i æggemassen.

2. Hæld iscremen i 8 ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time. Stik pinde i isene, når de er blevet lidt faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer, gerne natten over.

3. Tag forsigtigt isene ud af formene, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt fadet med ispinde tilbage i fryseren.

4. Overtræk: Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Hak de saltede peanuts fint. Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, som er bredt nok til, at ispindene kan komme ned i det. Dyp isene ned i glasset med chokolade, så de får et jævnt chokoladeovertræk. Drys straks hver ispind med lidt hakkede peanuts, inden chokoladen stivner. Læg isene tilbage i fryseren i mindst 1 time, før du serverer dem.

Sponsoreret indhold