Denne kage er både frisk og saftig, og så er den bagt helt uden mel. Udnyt gerne en weekend og begynd en dag inden kagen skal nydes, for yoghurten skal gerne dræne i et døgns tid.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Mandel-daddel-citron-kage med pistacienødder
Opskrift til 6-8 personer
INGREDIENSER
Yoghurtcreme:
FREMGANGSMÅDE
Yoghurtcreme
Dræn yoghurten ved at fylde den i et stykke gazestof, som du binder sammen med en snor. Læg den i en sigte over en stor skål, og stil den i køleskabet i et døgn, så yoghurten bliver fast.
Kage
Vask og kog mandarinerne med skal for sagte blus i ca. 1 time i 1 liter vand. Tag dem op til afkøling, og skær dem i kvarter. Kom dem i en foodprocessor, og blend dem godt.
Pisk æg og sukker tykt. Blend mandlerne til et fint mel, og tilsæt mandelmel og bagepulver til æggemassen. Vend mandarinpuréen i dejen, og fyld den i en smurt springform med bagepapir i bunden, ca. 22 cm i diameter.
Bag kagen i ovnen ved 200° i ca. 1 time. Hvis overfladen bliver for mørk, kan du lægge folie over de sidste 20 minutter. Lad kagen afkøle helt, inden du dækker den med yoghurtcreme.
Bland den drænede yoghurt i en skål med flormelis og mascarpone, og rør godt igennem. Fordel yoghurtcremen over kagen med en bred paletkniv.
Kagen har bedst af at stå natten over med cremen på, så den sætter sig rigtigt, men et par timer i køleskabet kan også gå an.