Desserter og kager

WEEKEND BITES | Marinerede bær med skyr, vanilje og lime

Her får du opskriften på en sund(ere) dessert med syrlige bær, en let creme og skyr, der gør den frisk, sund og sommerlig!
af redaktionen 14.07.2016

Marinerede sommerbær med skyr, vanilje og lime

Tid: 20 min. - 6 personer

Ingredienser:

  • 250-300 g jordbær
  • lidt flydende honning
  • saft og skal af 1 usprøjtet
  • limefrugt
  • lidt frisk mynte eller citronmelisseblade
  • 200 g hindbær

Creme:

  • 2½ dl skyr
  • korn af 1 lille stang vanilje
  • fintrevet limeskal
  • 1-2 spsk. flormelis
  • 1 dl piskefløde

Pynt:

  • frysetørrede hindbær
  • frisk mynte eller citronmelisse

LÆS OGSÅ: Smoothie: 3 lækre opskrifter med skyr

Fremgangsmåde:
Rør skyr sammen med vaniljekorn, limeskal og flormelis. Pisk fløden til let skum, og vend det i. Smag cremen til – den skal være lidt sød.

Rens jordbærrene, og skær dem i kvarter. Bland honning, limesaft og fintrevet limeskal med lidt finthakket krydderurt. Dryp det over jordbærrene.

Læg lidt jordbær og hindbær i små portionsglas, kom creme ovenpå, derefter bær og creme igen. Pynt med friske bær, lidt krydderurt og et drys knuste frysetørrede hindbær.

Tip! Cremen kan laves 1 time før, og jordbærrene kan marineres på forhånd, men læg desserten i glad så sent som muligt.

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Fromage med granatæblekerner og mandelsplitter

Sponsoreret indhold