Udnytter du årstidens råvarer, kan du fremtrylle nogle lækre menuer fyldt med smag, vitaminer og mineraler. Vi har kigget nærmere på de råvarer, der er fremme i februar og giver her nogle tips til, hvordan du kan bruge dem optimalt i din madlavning.
Knoldselleri
Du kan stadig finde knoldselleri på hylderne i supermarkedet på denne årstid. Undgå at spise den rå i store mængder, men brug den gerne sammen med rodfrugter i ovnen, kog den og bland den med kartoffelmos eller rist den i små stykker på panden.
Prøv opskriften: Knoldselleri, saltet torsk og rødbede
Rosenkål
Rosenkål kan spises både rå, kogt og dampet eller sauteret på panden. Brug dem i salater, wokretter eller som tilbehør i aftensmaden. Synes du, smagen i rå rosenkål er for stærk, kan du hælde kogt vand over for at formilde smagen.
Prøv opskriften: Rosenkål med valnødder
Skorzonerrod
Skorzonerrod kræver lidt forarbejde, men når de først er skrællet og skyllet for jord, har de en lækker smag, der får tankerne hen på hvide asparges og nødder. Kog dem nogle minutter eller steg dem sprøde på en pande.
Få en opskrift med skorzonerrod her!
Citron
Det er oplagt at bruge citron i hverdagen. Tilsæt reven citronskræl i dine retter, brug dem i dressinger eller til marinader. Du kan også bruge citron, når du skal smage dine retter til. Opbevar dem udenfor køleskabet, men gerne under 20 grader - så holder de sig bedst.
Brug også citron i kager - prøv opskriften: Muffins med citron og birkes
Grapefrugt
Grapefrugt egner sig rigtig godt i salater - både frugtsalater og grønne salater. Det giver en lækker smag, og så er grapefrugt til og med rigtig sundt. Alternativt kan du presse grapefrugt og lave en forfriskende, sund og energifyldt vitamindrik.
Prøv opskriften: Salat med grapefrugt, avocado og rejer
Tip!
Alle grøntsagerne smager forrygende i fiskeretter. Brug rødfisk, stenbider og stenbiderrogn - det er også gode råvarer i februar, som fortjener en plads ved middagsbordet.