Drikke

7 overraskende facts om rosévin

Ved du alt, der er værd at vide om sommerens mest populære drik? Læs med, og få syv overraskende facts om rosévin.
af Anne-Sophie Uldall Petersen - foto @donna_pauline19.07.2017

Der er stor sandsynlighed for, at du allerede har slubret et par glas rosévin i dig denne sommer. Vinen – bedre kendt som ’sommervand’ – er nemlig synonym med solskin og hygge. Men kan du egentlig kalde dig en rigtig rosé-elsker uden at vide alt, der er værd at vide om de lyserøde dråber?

7 facts om rosévin

Rosévin er IKKE en blanding af rød- og hvidvin
Rosévinen får ikke sin karakteristiske lyserøde farve, fordi vinbonden har hældt en sjat rødvin ned i hvidvinen. Farven kommer af skindet fra de røde druer, og jo længere druesaften ligger sammen med drueskindet, jo mørkere bliver rosévinen.

LÆS OGSÅ: Rosévin er nøglen til et langt liv

Rosévin bliver IKKE bedre med alderen
Du skal ikke lade din rosévin ligge for længe i vinkælderen. En flaske rosé skal nemlig gerne drikkes inden for et par år, efter du har købt den. Hvilken god grund til at tørlægge dit rosélager hen over sommeren!

Rosévin er billigere end rødvin
Din hang til rosé behøver ikke sprænge budgettet. En god flaske rosévin er nemlig en del billigere end en god flaske rødvin. Det er fordi fremstillingsprocessen er ikke særligt kostbar.

Rosévin er verdens første vin
I tusindvis af år har vin været en foretrukken drik blandt mennesker, men fortidens primitive måde at uddrive saft fra druerne gjorde, at vinen ikke kunne få den helt klare farve, vi kender fra hvidvin, eller rødvinens karakteristiske kulør. De første vine var altså de lyserøde.

Rosévin er god til mad
Rosévin er ganske god at slubre i sig, når man fredagshygger med veninderne, men vinen fungerer faktisk også glimrende sammen med det meste mad. Rosévinens smagsprofil ligger nemlig mellem hvid- og rødvin, så du kan sagtens servere en flaske rosé til alt fra fisk til grillet steak.

Du burde bruge rosévin i cocktails
Gør rosévinen til en del af dit barskab, og brug den til at blande cocktails op med. Vi har samlet et par lækre opskrifter, så du kan komme i gang. Find dem HER

Rosévin er ved at overtage verdensherredømmet
Produktionen af rosévin stiger og stiger i takt med, at vinen bliver mere populær. I Frankrig bliver der solgt mere rosévin end hvidvin.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Sponsoreret indhold