Jul rimer på varme drikke og aromatiske krydderier, og hvad forener dette bedre end et godt glas gløgg? Den klassiske rødvinsgløgg med mandler og rosiner er og bliver et hit, men andre udgaver af juledrikken er også vundet frem.
Er du ikke så meget til rødvinssmagen i almindelig gløgg, er et alternativ f.eks. denne æblegløgg, som tilmed er alkoholfri. Denne gløgg har en dejlig sød frugtsmag fra æbler og hyldeblomstsaft og samtidig masser af julesmag fra krydderier.
Denne æblegløgg vil garanti glæde både store og små, når der skal julehygges, og både smag og duft vil sætte fut under julestemningen. Prøv den lækre opskrift herunder!
Der er rig mulighed for at købe alverdens færdiglavede gløgg, men det er også utroligt nemt at lave selv. Gløggekstrakten skal laves et par dage før, men når den er klar, kan du lave gløgg på blot et øjeblik til enhver tid. Og når du laver den selv, kan du tilpasse smagen, lige som du bedst kan lide din gløgg.
Opskrift til 4 personer
Æblegløgg-essens:
1 l æblejuice
3 dl hyldeblomstsaft
2 citroner
80 g rørsukker
5 cm frisk ingefær
1 vaniljestang
5 stjerneanis
8 kardemommekapsler
2 kanelstænger
Til servering af gløggen:
1 l æblejuice
1 usprøjtet blodappelsin
Æblegløgg-essens:
Bland æblejuice, hyldeblomstsaft, citronsaft og sukker i en gryde.
Skær ingefær i skiver. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Tilsæt ingefær, vaniljekorn og de øvrige krydderier, og bring blandingen i kog.
Læg låg på gryden, og lad det simre ved svag varme i 30 minutter.
Hæld lagen sammen med krydderier i et skoldet glas med låg, og lad det trække i 3 dage.
Sigt krydderierne fra, og hæld gløggessensen på en skoldet flaske.
Ved servering af gløggen:
Varm æblejuice op i en gryde til lige under kogepunktet.
Tilsæt æblegløgg-essens, og varm evt. en smule op igen.
Pynt med frisk skal af blodappelsin, og servér straks.