Midt mellem sødt, syrligt og bittert ligger diamond fizz og balancerer med en perfekt kombination! Den friske cocktail får både syre og sødme fra citronverbenasirup, mens champagnens tørre bobler giver et dejligt modspil sammen med den bitre eftersmag fra gin. En drink, der tilfredsstiller alle smage!
Hvis du ikke er så glad for champagne i sig selv, er dette bestemt også en skøn måde at nyde boblerne på. Perfekt til at skåle det nye år ind eller byde dine gæster velkommen på en smagfuld og elegant måde!
Tip: Dyp forsigtigt champagneglassets kant i først citronverbenasirup og dernæst sukker.
Læs også: Den bedste gin og tonic!
1 drink
Det skal du bruge:
50 ml tør gin
25 ml friskpresset
limesaft
15 ml citronverbenasirup
Tør champagne
Isterninger
Citronverbenasirup:
100 ml vand
100 g sukker
1 håndfuld citronverbenablade
Citronverbenasirup
Kog vand og sukker op i en gryde ved svag varme, til sukkeret er opløst, og lad det simre, til du har en sirup.
Tag gryden af varmen, og lad citronverbenabladene trække i siruppen i 3 minutter.
Passér siruppen gennem en si, og opbevar den i et rengjort og skoldet glas eller flaske.
Opbevar på køl efter åbning.
Diamond fizz
Ryst alle ingredienser på nær champagnen godt i en cocktailshaker med isterninger.
Si drinken i et champagneglas.
Fyld op med champagne efter smag, og top med et par citronverbenablade.
Gode cocktails er den ultimative forkælelse - både for dine gæster, din partner eller bare sig selv. Trænger eller en du kender til lidt forkælelse, så prøv denne Pisco Passion Sour. Find den her.