Drinks & Cocktails

Cocktail med friske figner

En sød sirup af figner og et syrligt strejf fra granatæblekerner er et forfriskende twist til den traditionelle gin & tonic. Byd dine gæster velkommen med denne opskrift!
Tekst og11.09.2021foto: Skovdalnordic.com.

Sirup

  • 4 friske figner
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Cocktail

  • Isterninger
  • 2 1/2 cl gin
  • 4 dl tonic
  • 100 g granatæblekerner
  • 1 figen til pynt

Selvom man sjældent går galt i byen med en klassisk gin & tonic, anbefaler vi alligvel, at du kaster dig ud i denne version. Imponér dine gæster med en hjemmelavet sirup af figner, som tilføjer et sødt strejf.

Sådan laver du en figencocktail

Sirup:

  • Skær fignerne i kvarter, kom dem i en lille gryde med sukker og vand, og bring i kog.
  • Når fignerne har kogt et par minutter, skrufer du ned for blusset og lader dem simre i 6 minutter.
  • Rør Undervejs.
  • Lad blandingen køle af, si den, og brug siruppen til cocktails.

Cocktails:

  • Fordel siruppen i 6 afkølede glas.
  • Tilsæt is, gin, tonic og granatæblekerner.
  • Smag evt. til med mere skin.
  • Skær figenen i både, stik dem på pinde, og pynt hver cocktail med dem.
Selvom man sjældent går galt i byen med en klassisk gin & tonic, anbefaler vi alligvel, at du kaster dig ud i denne version. Imponér dine gæster med en hjemmelavet sirup af figner, som tilføjer et sødt strejf til både smag og udseende.

Sponsoreret indhold