Champagnen har en fast plads på bordet, når det gamle år skal fejres og det nye skydes ind. Er du champagneelsker, er der god grund til at servere champagne under alle retterne nytårsaften, for de skønne bobler passer ifølge Bernard Dance, der er køkkenchef hos Möet & Chandon, til ethvert måltid.
- Alle smagsnuancer kan i princippet gå med champagne. For eksempel kan champagne passe rigtig godt med det thailandske køkken. Men det kræver, at man holder igen med de stærke krydderier, siger Bernard Dance, og forklarer, at det handler om at finde den rette balance mellem det salte og det syrlige og champagnens smagsnoter.
Læs også: De bedste årgange af champagne
Vil du være helt sikker på at ramme rigtigt med boblerne til nytårsmenuen, er det en god idé at gå udenom råvarer som eddike, rå løg, citrusfrugter, vindruer, jordskokker, artiskokker, rabarber og meget stærke krydderier, da de indeholder meget syre, som kan give et for surt helhedsindtryk.
Læs også: Lær at sable champagne
Hvilken champagne skal du vælge til nytår?
Mad & Boligs vinekspert Malene Smidt Hertz har udvalgt de bedste champagner til nytårsmenuen. Boblerne er valgt i tre forskellige prisklasser på nær til desserten.
Hun anbefaler, at man starter med de dyre champagner, da smagsløgene er friske ved det første måltid, og man som oftest får de største oplevelser her. I galleriet nedenfor kan du få tips til, hvilken champagne du skal vælge.
Læs også: 10 festelige forretter til nytår
Prøv opskriften: Champagnegranité med hindbær, vaniljecreme, rød syre og chokolade