Kan du tillade dig at servere en billig flaske rødvin juleaften? Og er det overhovedet acceptabelt at servere andet end rødvin, når julemenuen med andesteg og flæskesteg stilles på bordet?
Vi har en klar forestilling om, at det er vinen med den rigtige etikette, der skal stå på bordet juleaften, men Mad & Boligs faste vinekspert Malene Smidt Hertz bryder med de faste konventioner for skænken til julemiddagen.
- Du skal drikke det, du holder af til julemaden, og det behøver ikke nødvendigvis at være rødvin. I bund og grund egner øl sig allerbedst, men hvidvin er også et godt bud, forklarer Malene Smidt Hertz.
Læs også: De bedste årgange af champagne
I udgangspunktet skal du vælge en vin med masser af alkohol og smag, vine fra varme år og med en naturlig bærsødme fra druen for at matche and, gås og flæskesteg. Den høje alkohol er til
for at modstå fedmen, og sødmen for at matche tyngden i kødet.
- Er du til vin, så har både champagne og hvidvin den fordel, at de opleves lettere i kroppen efter maden, og så kan man jo altid snuppe sig et glas rødvin, mens der pakkes gaver op, udtaler Malene Smidt Hertz.
Kom i julestemning: 15 stemningsfulde julestuer
Se galleriet med gode vine til julemiddagen herunder: