Prøv en anderledes snaps til jul med denne spændende opskrift på hægsnaps fra Snaps – naturen på flaske. Du har kun brug for to indgredienser: snaps og hægtræflis. Hægtræet er meget almindeligt i den danske natur, men de færreste kender det ved navn. Et tydeligt kendetegn ved hæg er den kraftigt parfumerede mandelduft, der kommer, hvis du skraber lidt i barken, og dette gør den særdeles velegnet som julesnaps.
Læs også: Iskold hindbærsnaps – hjemmelavet snaps!
En flaske klar Brøndum
2 store håndfulde hægtræflis fra januar eller februar måned
Lad snapsen trække i mindst en måned, før du smager på den. Hægsnaps behøver ikke at blive filtreret og bliver kun bedre med tiden.
Hæg kan være lidt svær at have med at gøre, når man først har fundet et pænt træ. Smagen sidder både i barken og i selve træet, hvor der er mest ren smag. Skær en pænt tyk gren af på cirka fem centimeter, og tag den med hjem på værkstedet, hvor den høvles eller snittes til spåner. Det er hårdt arbejde at lave hægsnaps, men det er det hele værd i smag.
Læs også: Ny nordisk cocktail opfundet!
Er du vild med hjemmelavet snaps, er der andre træsorter, der gør sig godt i snaps. Prøv for eksempel egetræ, birk eller bøg. En gammel snaps trukket tre måneder på egetræsspåner er blød og god som en alternativ whisky.
Læs også: Adventskrans – den uortodokse!
Se også galleriet med varme juledrikke: