Da den blot 27-årige Barbe Clicquot Ponsardin overtog det familieejede champagnehus, var der tradition for at lave rosé-champagne ved at tilføje en hyldebærblanding til champagne. Barbe Cliquot var ikke imponeret.
Hun tog derfor sagen i egen hånd og skabte i 1818 den første ”rosé d’assemenblage” ved at blande sin egen foretrukne rødvin i Bouzy-regionen i Champagne-distriktet med husets traditionelle blend. Resultatet blev Veuve Clicquot Rosé – den første moderne rosé-champagne.
Læs også: Opskrift på rosévin med Aperol-sorbet
Med foråret i sigte, findes der næsten ingen bedre anledning, end til at nyde et glas eller tre…
Og rosé-champagnen er i øvrigt ikke den eneste champagne-opfindelse, Barbe Clicquot står bag. To år forinden havde hun nemlig skabt en særlig slags champagne-reol – det såkaldte riddling-bord, hvor flaskerne blev placeret med halsen nedad og langsomt drejet, så gæren kunne lægge sig og blive trukket ud. Resultatet? En krystalklar champagne.
Læs også: 7 overraskende facts om rosévin