Drikke
Ca. 2 liter hyldebærsaft
1½ kg hyldebær
3-4 æbler
800 g rørsukker
7-8 dl vand
atamon
Sådan laver du hyldebærsaft
Skyl hyldebærrene i vand, imens de stadig sidder på stilkene. Rib stilkene med bær ved at køre en gaffel ned igennem hen over gryden. Læg et par aviser under, da det kan svine. Skær æblerne groft med kerner og skræl, og kom dem i gryden. Hæld vand i gryden, så det dækker bærrene, og lad det simre, indtil bærrene er kogt lidt ud. Hæld det i et dørslag med et stykke gaze, og lad det dryppe af. Mos efter for at få den sidste saft ned igennem sigten. Kog den friske hyldebærsaft op med sukker, og smag til.
Hæld din hyldebærsaft på atamonskyllede flasker, eller frys den i mindre portioner. Drik din hyldebærsaft varm eller kold.