Er der noget, som at kunne nyde sommersolen med et glas sangria i hånden? Nej vel? Derfor får du her den bedste sangriaopskrift, der findes, så du selv kan lave den spanske drik til dig selv og dine gæster. Og bare rolig, du skal ikke frygte, at det tager lang tid. Sangria tager nemlig kun 10 minutter at røre sammen, og så har den en trækketid – hvor du ikke skal gøre noget – på en halv time.
Sangria kan betegnes som en slags rødvinspunch. Drinken stammer fra Spanien og Portugal, og er en sand sommerdrink. Navnet 'sangria' kommer fra det spanske ord 'sangre', der betyder 'blod', og henviser til drinkens farve. Den læskende sommerdrink er både god som en drink i varmen i haven eller på terrassen, eller som en velkomst- eller før-middag drink. Dine gæster vil elske denne sødlige og friske drink, som bringer sommeren til os i én mundfuld.
LÆS OGSÅ: Sangria med et twist | Grøn sangria med melon og agurk
Opskrift til 6 personer
LÆS OGSÅ: Nem punch til sommerfesten
1. Bland kold rødvin, cava og vodka.
2. Tilsæt citronsaft og saft af 2 af appelsinerne. Smag til med rørsukker.
3. Skær 1 usprøjtet appelsin i små trekanter, og læg dem i sangriaen. Stil sangriaen i køleskabet i 30 minutter.
4. Tilføj insterninger efter behov og smag sangriaen til igen – den må hverken være for sur eller for sød. Til slut røres blandingen godt sammen. Server straks!
Tip!
Du kan tilføje flere frugter til din sagria, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. For eksempel vil nektariner, ferskner og æbler gøre sig rigtig godt i drinken. Du kan også pynte drinken med friske mynteblade.
Hvis du vil lave en lettere version af sangriaen, der ikke indeholder lige så meget alkohol, kan du udskifte cava og/eller vodka med danskvand eller sportssodavand.
LÆS OGSÅ: 6 lækre sommerdrinks