Det er rørende nemt og ganske herligt at lave en cider af hyldeblomstsaft, og de prikkende bobler på tungen efter kun få uger er vidunderlige. Drikken gærer naturligt og indeholder derfor kun en lille smule alkohol.
HOLDBARHED: Hyldeblomstchampagnen kan holde sig i flere måneder, så længe de opbevares på et køligt sted.
RENE FLASKER: Flaskerne skal være helt rene – helst steriliseret med kogende vand. Mosten sies, så skærmene filtreres fra. Og så hælder du såmænd bare mosten på dine helt rengjorte flasker. Straks efter proppes flaskerne, så efterkarboneringen kan begynde.
ÆGTE CHAMPAGNEFLASKER: Du bør bruge ægte champagneflasker til efterkarboneringen, da trykket kan blive ekstremt højt. En ægte champagneflaske vejer næsten ét kilo, hvorimod øvrige flasker vejer langt mindre. Og lette flasker kan eksplodere – så er du advaret. Og så er det bare at vente en uges tid, og din hyldeblomstchampagne er færdig. Lader du din champagne stå, vil den udvikle sig i smag og karbonering. Og det smager himmelsk …