Drinks & Cocktails

Varm chokolade med vaniljeis og Grand Marnier

Glæd julens gæster med en varm chokolade udover det sædvanlige! Vi har rørt en god, mørk chokolade op med skønne julekrydderier og tilføjet sød Grand Marnier og en klat cremet vaniljeis. Få opskriften her!
af Cecilie Sofie Svensson19.11.2018Foto: Stine Christiansen.

Varm chokolade er skønt på årstidens kolde og mørke dage, og denne variant med julekrydderier, vaniljeis og en smule Grand Marnier passer lige til decemberhyggen. Her får du opskriften på en himmelsk varm chokolade, der med garanti vil glæde julegæsterne.

TIP: Får du børn på julebesøg, kan du blot udelade at tilføje Grand Marnier. Den krydrede, varme chokolade smager også skønt uden!

Det skal du bruge til varm chokolade med Grand Marnier og is:

  • 1 vaniljestang
  • 1 l letmælk
  • 4 spsk. rørsukker
  • 100 g mørk chokolade (gerne mellembitter med 55 % kakaoindhold)
  • 2 spsk. usødet kakaopulver
  • 1 nip salt
  • 1 hel kanelstang
  • 1 hel stjerneanis
  • 4 kapsler frisk kardemomme
  • 1 strimmel usprøjtet appelsinskal

Desuden:

  • ½ l vaniljeis
  • Ca. 1 dl Grand Marnier

Sådan gør du:

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Varm 1 dl af mælken op med vaniljekorn, rørsukker, chokolade brækket i små stykker, kakaopulver og salt. Rør, indtil blandingen er glat.
  2. Tilsæt resten af mælken sammen med krydderier og appelsinskal, og varm forsigtigt op, til drikken er godt varm, men ikke kogende. Sluk blusset, og lad den stå og trække smag i 1 time eller mere.
  3. Varm den krydrede chokolade op igen, og servér den med 1 kugle vaniljeis og lidt Grand Marnier i.

Sponsoreret indhold