Mad

Få opskriften på sund hindbær-chiasyltetøj

Lav din egen sunde hindbær-chiasyltetøj helt uden sukker. Opskriften kommer fra bogen 'Femme Food', der indeholder mange sunde retter uden hvidt sukker, mælk og gluten.
af Annika og Winnie Methmann fra bogen Femme Food 14.10.2015

Det skal du bruge:

  • 300 g frosne hindbær
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1½ spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 spsk. citronsaft

LÆS OGSÅ: Sprøde efterårsretter | Giv din hverdagsmad et pift

Udstyr:

Patentglas – desinficer det med kogende vand, inden du hælder syltetøjet i.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tilberedning:

  • Kom hindbær og vaniljepulver i en gryde, og varm det stille og roligt op til kogepunktet.
  • Skru ned for varmen, og lad det simre, indtil bærrene er bløde.
  • Mos hindbærrene let med en gaffel, til de har den ønskede konsistens.
  • Kom ahornsirup og chiafrø i gryden. Lad syltetøjet simre, indtil den tykner.
  • Tag gryden af varmen, og lad syltetøjet køle af til stuetemperatur.
  • Tilsæt citronsaft, og hæld syltetøjet i et patentglas eller en anden lufttæt beholder. Det kan holde sig i køleskabet i op til to uger.

TIP!
Hindbærrene kan skiftes ud med jordbær, eller hvad der lige er dit favoritbær.

Kilde: Bogen Femme Food af Annika og Winnie Methmann, Lindhardt og Ringhof, 199,99 kr. Fås online HER

Pssst… Husk at tilmelde dig INs nyhedsbrev lige HER - så er du altid opdateret på det bedste inden for mode, skønhed og sundhed!