Antal: 4 personer
Det skal du bruge til forret med brændt laks med sesam, æble og japansk mayonnaise.
Sådan laver du forret med brændt laks med sesam, æble og japansk mayonnaise.
Skær laksen ud i mundrette stykker på ca. 4 x 2 cm, og fordel fisken på en stor tallerken eller et lille fad. Skræl ingefær, og pil hvidløg. Riv begge dele fint på den fine side af et rivejern, og vend det med sesamolie, sojasauce og olivenolie i en skål. Dryp marinaden ud over laksen, og lad den marinere i 5 minutter. Skær æblet i fine både, og rens og snit forårsløgene i fine ringe. Brænd fisken med en køkken-gasbrænder, indtil man kan se, at fisken skifter farve, og det dufter dejligt af brændt ingefær og hvidløg. Drys fisken med æblebåde, forårsløg, klippet karse, sesamfrø og japansk mayonnaise.