Fisk og skaldyr

Forret med indbagt laks og flødeost i filodej

Prøv den super crispy forret med kombinationen af laks og spinat i filodej, og servér lakserullerne på en bund af sprød salat. Har du en rest af din forret tilbage, smager de også perfekt, som madpakke næste dag.
Foto: Columbus Leth3.12.2017

Opskrift på forret med indbagt laks og flødeost i filodej.

Antal: 4 personer. Tid: 20 minutter. Ovntid: 25 minutter

Det skal du bruge til forret med Indbagt laks og flødeost i filodej

  • 4 laksebøffer
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chili
  • olie til stegning
  • 250 g frisk babyspinat
  • 225 flødeost naturel
  • salt og friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 1 pakke fillodej
  • 1 æg til pensling

Sådan laver du forret med indbagt laks

Fjern skindet fra laksebøfferne. Pil skalotteløg og hvidløg, og skær dem i fine tern. Rens chilien, og snit den fint. Steg løg, hvidløg og chili i olie på en pande, indtil løgene er klare. Skyl og tør spinat, og lad den stege med et par minutter, til den akkurat falder sammen. Læg blandingen over i en sigte, og lad det meste af væden løbe fra. Hæld blandingen tilbage på den lune pande, og tilsæt flødeost. Bland godt sammen, og smag til med salt og peber. Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en lille gryde. Fold et lag fillodej ud på bordet, og pensl det med smeltet smør. Læg et lag fillodej ovenpå. Læg et stykke laks i den ene ende sammen med en fjerdedel af spinatblandingen. Fold siderne af fillodejen ind over laksen, og rul den, så den kommer til at ligne en stor forårsrulle.

Gentag proceduren med de andre 3 stykker laks, og læg rullerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og bag rullerne i ovnen i 20-25 minutter. Servér straks.

Sponsoreret indhold