Fisk og skaldyr

Forret med laksetatar med fennikelsalat og estragonolie

Laksetatar er både en flot og delikat forret, som kan bruges i mange sammenhænge. Husk at du skal fryse laksen i mindst 4 døgn ved -18° . Du kan også købe den fra frost hos fiskehandleren.
Foto: John Bendtsen6.11.2019

Opskrift på forret med laksetatar, fennikelsalat og estragonolie

Antal: 6 personer

Det skal du bruge til forret med laksetatar, fennikelsalat og estragonolie

  • 450 g fersk laks
  • 1 tsk. sukker
  • salt og friskkværnet pebe
  • 1 lille rødløg
  • Toppen af 1 fennikel
  • ½ dl cremefraiche 38 %
  • lidt saft og skal af 1 usprøjtet citron

Prøv også: Lækker og nem laksemousse

Fennikelsalat:

  • 1 lille fennikel (uden top)
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bakke ærteskud
  • Estragoncreme:
  • 2 dl rapsolie
  • 10 spsk. Friskhakket estragon
  • salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør: ristet rugbrød

Sådan laver du forret med laksetatar, fennikelsalat og estragonolie

Tø laksen op, og skær den i meget små tern – gerne mens den stadig er let frossen. Rør lakseternene sammen med sukker, salt og peber. Pil rødløget, og skær det i små tern. Hak fennikeltoppen groft, og bland løg og fennikeltop i laksen. Vend cremefraiche, lidt citronsaft og fintrevet citronskal i, og smag til med salt og peber. Anret tataren med en udstikkerform på 6 tallerkener. Fennikelsalat: Rens fenniklen, og skær den i meget tynde skiver på et mandolinjern. Marinér skiverne i olie, salt og peber. Vend ærteskud i, og anret fennikelsalaten oven på laksetataren.

Estragonolie: Rør olie, estragon, salt og peber sammen, og dryp det over anretningerne.

Servér straks med ristet rugbrød.

Prøv også disse forretter med fisk og skaldyr...

10 lækre forretter med fisk og skaldyr

Sponsoreret indhold