Menuer

Forretter, der imponerer

Giv dig god tid til at lave en lækker forret, der giver din middagsgæster noget at snakke om. Her får du inspiration til 10 lækre forretter med kød, fisk og grøntsager.
af Eilen Anthoniussen / Foto: All Over23.04.2014

Forretter - en vigtig del af måltidet

En lækker forret er den lille men lækre detalje, der fuldender det dejlige måltid i det gode selskab. selvom forretten er en appetitvækker, kan den i nogle tilfælde være så god, at den overstråler selve Hovedmåltidet. Undervudér ikke effekten af den perfekte forret, den er med til at åbne op for en skøn aften og lægger en høj standart for, hvordan resten af middagen kommer til at forløbe sig.

Forretter kan laves af stort set alle madvarer. Du kan fokusere på en helt bestemt ingrediens, der går igen i alle retter, du serverer den aften, du kan lave et madtema eller du kan sætte din helt egen menu sammen efter sæson og smag. Du kan lave den vegetarisk eller kødfuld og servere den som pindemadder, suppe eller trylle en spændende salat frem med lækre ingredienser. Det er kun din fantasi, der sætter grænserne.

Prøv også:

Vi har fundet 10 forskellige forretter, som er sammensat på både traditionelle og mere avancerede måder. Lad dig inspirere, men prøv dig gerne frem med egne ingredienser og brug din fantasi til at lave præcis den forret, der får dine gæster til at sidde lidt længere.

TØRREDE TOMATER PÅ GRILLET BRØD MED FRISKOST OG SKINKE

Lav en let forret af tørrede tomater på grillet brød med friskost og skinke. Få opskriften her!

Foto: Anders Schønnemann

FORTRYLLENDE TIGERREJER MED AGURKESALAT

Server en mirakuløs forret bestående af lækre tigerrejer med en forfriskende agurkesalat. En lækker start på en god japansk middag. Få opskriften her!

Foto: Columbus Leth og Trine Birk

LÆKKER FORRET MED CARPACCIO AF ELG

Her får du opskriften på en lækker forret med carpaccio af elg eller rensdyr toppet med rødbeder og æbler. Få opskriften her!

Foto: Lars Ranek

LYNSTEGT TUN – TIL FORRET ELLER TAPAS

Giv dine gæster en forret, de sent vil glemme. Her får du opskriften på lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer. Få opskriften her!

Foto: Columbus Leth

KARTOFFEL-PORRESUPPE MED ØSTERS

Velouté er det franske navn for denne lækre suppe med pocherede østers og er den perfekte forret til middagsselskabet. Få opskriften her!

Foto: Betina Hastoft

SNAPAS - DEN NYE TAPAS

Få opskriften her!

Foto: Pr

HUMMER OPSKRIFT MED ÆRTER, AGURK OG MAYONNAISE

Enkelt, friskt og smukt. Hummer opskrift med ærter, agurk og fnuglet mayounnaise. Forretten i den lækre menu, hvor du kan skabe restaurantstemning i dit eget hjem. Få opskriften her!

Foto: Betina Hastoft

FORRET MED SYLTET KAMMUSLING

Vil du byde dine gæster på en smagsoplevelse lidt ud over det sædvanlige? Så bør du servere denne lækre forret med syltet kammusling for dem. Få opskriften her!

Foto: Columbus Leth

GRILLEDE RØGEDE TIGERREJER

Grillmad som gæstemenu - giv både rejer, tomater og bøf lidt røg på din grill. Få opskriften her!

Foto: Columbus Leth

LAV DIN EGEN FRISKE TATAR

Lav en smagslækker kalve-tatar med stegte asparges, syltet løg, parmesan, karse og æggeblomme. Få opskriften på tatar her!

Foto: Anders Schønnemann

Mere mad?

Vi har samlet de bedste menuer med gæstemad til alle årstider. Der er helt sikkert også én, der vil falde i din smag. Se alle opskrifterne her!

Sponsoreret indhold