Forretter

Asparges med stegte kammuslinger og nøddesmør

Asparges er en skøn forårsgrøntsag, som smager fantastisk med fisk og skaldyr! Nyd de hvide og grønne vidundere i selskab med kammuslinger og nøddesmør - vi giver dig opskriften.
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Stine Christiansen.22.03.2022
4 personer
Tid i alt 35 min

Asparges med stegte kammuslinger

  • 16 hvide asparges
  • 16 grønne asparges
  • 16 kammuslinger
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
  • 1 håndfuld frisk dild

Nøddesmør:

  • 1 skalotteløg
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl vand
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 75 g smør

Sådan laver asparges med stegte kammuslinger og nøddesmør:

Asparges med stegte kammuslinger

  1. Skræl de hvide asparges undtagen hovedet med en kartoffelskræller – gem en håndfuld af skrællerne.

  2. Skyl de grønne asparges, og bræk den træede ende af både de hvide og grønne asparges.

Nøddesmør:

  1. Pil og hak skalotteløg, og damp det i hvidvin i en gryde sammen med aspargesskrællerne, til væden er fordampet.
  2. Tilsæt vand, og lad det koge ⅓ ind. Sigt væden over i en skål. Pres løg og skræller godt, så al væde kommer med.
  3. Rist nødderne let på en tør pande. Hak dem groft. Rør smørret i væden, tilsæt nødderne, og stil nøddesmørret til side.

Asparges med stegte kammuslinger, fortsat:

  1. Bring letsaltet vand i kog i en gryde, og damp de hvide asparges i ca. 5 minutter og de grønne asparges i ca. 2 minutter. Krydr kammuslingerne med salt og peber, og steg dem i lidt smør på en pande i 1-2 minutter på hver side. Fordel hvide og grønne asparges på 4 tallerkener, og læg kammuslingerne ovenpå. Varm nøddesmørret op på panden til lige under kogepunktet, og fordel det over kammuslinger og asparges. Drys med dild, og servér straks.

Sponsoreret indhold