8 ferske sildefileter
1 spsk. honning
1 lille bundt frisk koriander
2 tsk. revet ingefær
Salt og peber
Lage:
½ l eddike (almindelig lagereddike)
300 g sukker
1 dl soja
Radisesalat:
1 bundt radiser
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Klip rygfinnen af sildefileterne, og læg dem med skindsiden nedad på et spækbræt. Smør fileterne med honning. Hak koriander, og drys den samt ingefær på fileterne. Krydr med salt og peber. Rul fileterne sammen, og hold dem sammen med en tandstikker. Læg dem i et fad.
Lage:
Hæld eddike, sukker og soja i en gryde. Kog lagen op, til sukkeret er opløst. Hæld den kogende lage over fileterne i fadet, så lagen dækker sildene. Lad dem trække i køleskabet til næste dag.
Inden servering:
Tag 1-2 radiser fra til pynt. Skær de resterende radiser i tynde skiver, og vend dem i olivenolie. Smag til med salt og peber. Server til rullemopserne.