Mangler du en lækker snack til at byde dine gæster velkommen? Så er disse grønne knækbrød med citron-fetadip lige sagen! Få opskriften her.
af Lena Staal30.04.2018Foto: Inge Skovdal.
Knækbrød:
100 g grønkål
1½ dl hvedeøl
4 dl hvedemel
½ tsk. hjortetakssalt
1 spsk. salt
Citron-fetadip:
200 g feta
2 dl kogte kikærter
½ dl olie
2 usprøjtede citroner
½ spsk. salt
Purløg
Det er altid et hit at byde gæsterne på små, lækre appetitvækkere sammen med velkomstdrinken. Disse små knækbrød får en fin og festlig farve fra grønkålen i dejen, og smager skønt i kombination med den cremede og syrlige citron-fetadip.
Sådan laver du grønne knækbrød med citron-fetadip:
Knækbrød: Damp og vrid grønkålen. Blend grønkål sammen med øl.
Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål, tilsæt grønkålsblandingen, og saml dejen. Del dejen i 2, og rul den tyndt ud – brug gerne lidt mel.
Skær dejen i lange stænger, der måler ca. 2 x 7 cm, og løft dem forsigtigt over på et stykke bagepapir. Prik dem med en gaffel.
Bag dem i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter.
Citron-fetadip: Blend feta, kikærter og olie.
Riv skallen af citronerne, og pres dem. Kom salt og citronsaft i dippen.
Servér med citronskal og lidt olie, og kom purløg på toppen.