Forretter

Let forret: Fladbrød med auberginedip

Lette forretter kan nemt blive kedelige, men den her opskrift på fladbrød med auberginedip er både en eksotisk og let forret, som du vil lave igen og igen.
af Marie Melchior27.07.2015Foto: Jakob Helbig

En god forret sætter hele stemningen for et måltid, og forventningerne til resten af aftenen stiger, når der serveres en god startbid. Men rigtig tit bliver forretten halvdårlig, fordi den kræver for meget arbejde, og der jo også skal laves hovedret og dessert. Derfor får I lige vores bedste bud på en eksotisk og let forret, der kan laves i en håndevending, og som du endda kan grille direkte på terrassen eller i haven, mens gæsterne nyder en kølig specialøl.

Se også: 10 lækre og lette forretter

Let forret: Fladbrød med auberginedip og pinjekerner

Det skal du bruge til din lette forret:

FÅ FLERE AF VORES FAVORITOPSKRIFTER MED ISABELLAS!

Sådan laver du den lette forret:

  1. Prik auberginerne med en gaffel over det hele, og grill dem i 20-25 minutter, til de bliver møre og falder lidt sammen udenpå. Vend dem ofte, mens de griller. Når de er færdige, skal de køle helt af.
  2. Flæk auberginerne, skrab det møre kød ud af skallen, og kom det i en foodprocessor.
  3. Tilsæt hvidløg og tahin. Pres saften af citronen, og tilsæt den sammen med røget paprika og olivenolie. Blend til en ensartet masse. Smag til med salt. Er dippen for tør, så tilsæt mere olivenolie.
  4. Rist pinjekernerne, til de er gyldne, og anret auberginedippen med bredbladet persille og ristede pinjekerner på toppen. Dryp lidt olivenolie hen over.
  5. Varm fladbrødene på grillen, og servér dem med auberginedippen til og et glas kold øl.

Sponsoreret indhold