Forretter

Rodfrugtesuppe med rugbrødscroutoner

En herlig blanding af årstidens rodfrugter giver masser af god smag til suppen her. Servér rodfrugtesuppe med rugbrødscroutoner, og den fungerer perfekt som både hverdagsmad og forretten til din fest.
af Marie Melchior23.02.2018Foto: Betina Hastoft.

Det skal du bruge til rodfrugtesuppe:

6 personer

  • 200 g persillerødder
  • 300 g pastinakker
  • 200 g jordskokker
  • 400 g kartofler
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ bundt timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • salt og friskkværnet peber

Rugbrødscroutoner:

  • 4 skiver rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. salt
  • Til servering:
  • 2 dl cremefraiche 9 %
  • evt. rød skovsyre

Prøv også:Cheesecake med appelsin

Sådan laver du suppen:

  1. Skræl persillerødder, pastinakker, jordskokker og kartofler, og skær dem i grove stykker. Pil og hak løget, og steg det i smør og olie i en gryde, til det bliver klart.
  2. Pluk timianbladene af stilkene, og tilsæt timianblade, laurbærblad og korianderfrø. Tilsæt rodfrugterne, og lad dem stege med i nogle minutter.
  3. Hæld bouillonen i gryden, og lad suppen koge under låg i 35-40 minutter, til grøntsagerne er møre.
  4. Rugbrødscroutoner: Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrødet i tern.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel rugbrødsternene på pladen. Dryp rugbrødsternene med olie, drys dem med salt, og bag dem i ovnen i 6-8 minutter, til de er sprøde. Lad dem køle let af.
  6. Tag suppen af varmen, og fisk laurbærbladet op. Blend suppen direkte i gryden med en stavblender, til den er ensartet. Tilsæt evt. lidt vand, hvis suppen er for tyk. Varm hurtigt suppen igennem igen, og smag til med salt og peber.
  7. Servering: Servér den varme suppe i skåle toppet med cremefraiche, croutoner og evt. lidt skovsyre.

Sponsoreret indhold