Forretter

Rosédampede muslinger

Det er slet ikke besværligt at tilberede lækre muslinger. Prøv denne lækre opskrift på rosédampede muslinger.
Opskrift og4.05.2020foto Skovdalnordic.com

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 porrer
  • 1 håndfuld dild og lidt til pynt
  • 1 kg muslinger
  • 25 g smør
  • 3 dl rosévin
  • 1 dl fløde
  • Salt og peber

Sådan tilbereder du rosédampede muslinger

  • Pil og hak løget, og pres hvidløget. Snit porrerne fint, og hak dilden.
  • Skyl og rens muslingerne i en skål under rindende koldt vand. Rør hårdt rundt i skålen.
  • De muslinger, som er åbne, giver du et hårdt gok på køkkenbordet – hvis de ikke lukker sig inden for få minutter, skal de kasseres.
  • Svits løg, hvidløg, porrer og dild i smør i en stor gryde.
  • Hæld rosévin og fløde i gryden og derefter de rengjorte muslinger.
  • Kog muslingerne under låg i ca. 5 minutter, eller indtil de åbner sig – dog højst 7 minutter.
  • De muslinger, som stadig er lukket efter dampning, skal kasseres.
  • Smag suppen til med salt og peber, og servér muslingerne med hjemmebagte flutes og frisk dild.

Her får du opskriften på et lækkert langtidshævet flutes med hvidløg og rosmarin

Sponsoreret indhold