Byd dine gæster på en god rørt tatar med cremet estragon-mayo, ristede græskarkerner og sprøde skiver af rødbede.
af Marie Melchior18.01.2016Foto: Jakob Helbig.
6 personer
Rørt tatar
1 bundt estragon
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. hvid balsamico
4 spsk. god mayonnaise, gerne Hellmans
300 g tatarkød fra okseinderlår
1 spsk. worcestershiresauce
Havsalt og friskkværnet peber
Topping til tatar
4 spsk. græskarkerner
1 lille rødbede
1 bakke feldsalat
Der er ikke noget som en hjemmerørt tatar af godt oksekød. Prøv den som forret til en god middag med familie eller venner i denne udgave med krydret mayo og sprøde kerner og rødbedeskiver. Sørg for at bruge helt friskt okseinderlår, og fortæl slagteren, hvad det skal bruges til. Så får du det bedste og mest friske resultat.Prøv også en tatar af laks som forret til gæsterne!
Sådan laver du tatar med estragonmayo
Rørt tatar:
Gem et par kviste estragon til den færdige anretning. Nip bladene af stilkene, og hak dem fint. Kom hakket estragon i en miniblender.
Tilsæt sennep, hvid balsamico og olivenolie. Blend til en ensartet konsistens.
Rør estragonsenneppen sammen med mayonnaisen. Kom kødet i en skål. Rør estragonmayonnaisen i kødet sammen med worcestershiresauce, salt og peber.
Sæt kødet i køleskabet, indtil det skal bruges.
Topping:
Rist græskarkernerne på en tør pande, til de begynder at hoppe. Stil dem til side.
Skær ultratynde skiver af rødbeden på et mandolinjern. Læg rødbedeskiverne i vand med isterninger, så bliver de sprøde og krøller let.
Dup rødbedeskiverne tørre i køkkenrulle, lige før de skal bruges.
Fordel den rørte tatar på 6 tallerkener. Brug evt. en udstikker.
Læg ristede græskarkerner og rødbedeskiver ud over tataren.