Der er mange fordele ved at servere blæksprutte for dine gæster: Den smager fantastisk, er sund og dejligt mør. For at få mest muligt ud af sprutterne, kræver det dog, at de bliver tilberedt på den rette måde - og på den rette årstid.
Danske blæksprutter er nemlig bedst forår og efterår. De skal være friske, dufte godt og være faste og i flot stand. Vær meget nøjagtig med tilberedningen. Hvis blæksprutten tilberedes for lang tid ved for lav varme, bliver den nemlig hård, sej og tør. Fx skal blæksprutteringene her kun stegte i 1-2 minutter, før de er perfekte.
Rens blæksprutten ved at trække hoved og arme ud af kroppen. Fjern de tynde hinder på kroppen, og skyl kroppen godt igennem under rindende koldt vand. Skrab indmadsresterne i kroppen ud med en finger. Træk de gennemsigtige ”kropsstivere” ud af kroppen, og kassér dem. Træk evt. vingerne af. Skær mavesækken fra armene ved at skære lige over øjnene, og kassér den. Fjern næbbet, og skyl armene i koldt vand.
Tip: Der findes flere forskellige 10-armede danske blækspruttearter. To af armene er længere end de otte andre, da de bruges som fangarme. Hvis du spiser armene, men gerne vil undgå sugekopperne, der kan være lidt hårde i det, kan du skrabe sugekopperne af med din tommelfinger under rindende koldt vand.
LÆS OGSÅ: En ægte italiensk middag med blæksprutte og pasta
Antal: 4 personer
MERE INSPIRATION? Prøv også denne sorthvide tema-menu med blæksprutte, sorte svampe og lakrids