Du behøver ikke lede længere: Vi har samlet et stort udvalg af mad, der med sikkerhed vil glæde dine gæster. Der er nemlig en menu til enhver lejlighed, årstid og pengepung.
Kender du det? Du får besøg i weekenden, men ved ikke, hvad du skal servere for dine gæster. Du vil måske gerne lave noget, der er nemt, hvis I bliver mange, eller måske drømmer du om at servere en tema-menu ala italiensk eller asiatisk? Det kan også være, at maden gerne være billig, hvis det skal være mere afslappet, eller budgettet ikke er så stort - og det kan også sagtens lade sig gøre.
Når du vælger maden til dine gæster, kan det være en god idé at tænke på årstiderne. Der kan nemlig være forskel på, hvilke råvarer det giver mening at bruge til gæstemad efteråret, vinteren, foråret og sommeren. Vi har derfor herunder samlet en helt masse gæstemenuer, der passer til de forskellige årstider.
Gæstemad med kylling, gæstemad med fisk, gæstemad med oksekød eller gæstemad med sous vide? Ligemeget hvad dit hjerte lyster, kan du garanteret finde en menu, der falder i din og dine gæsters smag.
Andesteg, flæskesteg og risalamanden er en vigtig del af julemiddagen, hvorfor de selvfølgelig også er med i denne. Se alle opskrifterne her!
Foto: Stine Christiansen
Invitér dine gæster på en anderledes julefrokost med bagt spaghettigræskar, hvid chokoladecreme og meget mere. Få alle opskrifterne her!
Foto: Stine Christiansen
Byd dine gæster på en sort og hvid tema-middag med blandt andet blæksprutte, sorte trumpetsvampe, kammusling og rålakrids. Få alle opskrifterne herunder til den delikate gæstemiddag her!
Foto: Stine Christiansen
En ægte italiensk middag bestående af pasta, blæksprutte, burrata med aspages og de lækreste abrikoser til dessert. Få opskrifterne her!
Foto: Anders Schønnemann
Invitér dine gæster til høstfest og servér dem denne lækre 3-retters bestående af flækærtepuré, stegt kylling og rødgrød med tykmælk. Få alle opskrifterne her!
Foto: Stine Christiansen
Invitér dine gæster til middag og servér dem denne lækre sommer-menu med jomfruhummer, hvide asparges, sprødstegt unghane og en lækker mandelkage til dessert. Få alle opskrifterne her!
Foto: Mike Karlsson Lundgren
Forkæl dine smagsløg med disse 4 sommerretter fyldt med grønne råvarer. Gildet starter med sommerløg og flækærtepuré, efterfulgt af rugbrød med spejlæg og til sidst serveres der kærnemælkspandekager. Få alle opskrifterne her!
Her får du hele fem opskrifter på en gourmetmenu, der leger med sanserne. Det gennemgående tema er nemlig gennemsigtighed, og menuen består blandt andet af papirtynde ravioli, transparent kinakål og vanddressing! Få opskrifterne her!
Foto: Columbus Leth
Du får opskrifter på hele 6 forårsretter, der blandt andet indeholder spæd pak choy, småbitte glaskål og de allerførste rabarber. Få opskrifterne her!
Vinteren slipper sit tag i os, og det er tid til at træde ind i foråret. Byd den nye sæson velkommen med enkle slowfood-retter fyldt med kerner, nødder, friske krydderurter og forårsgrønt. Se alle opskrifterne her!
Foto: Marieke Verdenius
Servér denne hjerte-fyldte tema-menu, for dem der står dit hjerte nært. Vi har samlet hele seks retter, så glæd dig blandt andet til andehjerter, artiskokhjerter, hjertesalet og hjertemuslinger. Se opskrifterne her!
Foto: Stine Christiansen
Vi har samlet en hel menu til dig, der ikke vil bruge en formue på råvarer, men stadig gerne vil servere en lækker middag for dine gæster. Der er blandt andet kartoffelfladbrød, stegt frilandskylling, ramen med æg og nudler samt meget andet. Se de ni opskrifter her!
Foto: Stine Christiansen
Prøv denne bæredygtige gæstemenu sammensat af Restaurant Tolv, som både giver dig og dine gæster en fantastisk smagsoplevelse og god samvittighed! Du får blandt andet hvide asparges med rucola og mandler, aspargeskartofler med syltede løg, 'Tomme-ost fra Møn' og til sidst savarin med mælkeis. Se hele menuen her!
Foto: Restaurant Tolv
Hyldeblomst, ærter, skaldyr og granskud. Det er bare nogle få eksempler på nordiske råvarer, du kan tilberede på grillen. Se hele menuen her!
Foto: Stine Christiansen
Forkæl dine gæster og invitér dem på en sommerlig menu med langtidstilberedte råvarer, som kan passe sig selv i ovnen, imens du nyder et godt glas vin. Der er blandt andet kål med østerscreme, hel brassieret pighvar, tykmælkskoldskål med bær og bronzefennikel samt meget mere. Find alle opskrifterne her!
Foto: Stine Christiansen
Gå på jagt i urtebedet, og invitér gæster på uhøjtidelig grillmad og græs mellem tæerne. Du får blandt andet opskrifter på grillet flap steak, mos af grillet courgette, grillet majs og fladbrød samt mange flere. Se alle opskrifterne her!
Foto: Anders Schønnemann
Foråret kalder på lette retter, der kan spises med fingrene til en sammenkomst af den store eller lille slags. Du får blandt andet opskrifter på forårsløgssuppe, tarte tatin med hvide og grønne asparges, små citron-kamille-tærter og meget mere. Få alle opskrifterne her!
Foto: Marieke Verdenius
Er du en vaskeægte madnørd? Så bør du udfodre dig selv med denne 3-retters gourmetmenu. De tre retter er lorighittas med blåmuslinger, jomfruhummere og ærter til forret, krogmodnet højreb med knuste kartofler, dampede rodfrugter, bagte løg, syltede æbler og grøntsagssauce til hovedret og en lækker spongecake med citroncreme og æblekaramelsauce til dessert. Få de modige opskrifter her!
Foto: Monica Grue Steffensen
Du får her en gæstemenu med forskellige skaldyr, du kan forkæle dine gæster med. Menuen består af hele 8 retter, som du kan servere som en stor menu eller hver for sig. Du får både opskrifter på østers, store rejer, hummerhaler, blåmuslinger og mange flere. Find dem her!
Foto: Marte Aubert
Invitér på Michelin-inspireret gourmetmenu hjemme hos dig selv. Vi har samlet eller lækker menu med hele 6 serveringer, som du kan imponere med. Du får bl.a. opskrifter på kastanjecocktail, jomfruhummer med wasabi-mayo og en tærte med citrongræs-is. Få alle opskrifterne her!
Foto: Marieke Verdenius
Pak en kurv med lækre retter, du nemt kan tage med udenfor. Du får hele seks skønne opskrifter. Du finder de lækre opskrifter her!
Foto: Marte Aubert
Invitér dine venner på en festlig middag, og servér suppe, steg og is i form af klassiske, franske retter, der hæver sig over bistroniveau. Der er blandt andet opskrifter på minitærter med krabbe og kaviar og helstegt oksemørbrad. Få alle opskrifterne her!
Foto: Columbus Leth
I denne 5-retters vildt-menu er kølediskkødet skiftet ud med nyslagtet vildt, og der er gjort brug af sæsonens friske råvarer, som kan hentes direkte i naturen. Menuen indeholder blandt andet opskrifter på røget dyrekølle og bagte blommer samt kaningryde med svampe. Få alle opskrifterne her!
Foto: Chris Tonnesen
Gør som italienerne, og inviter vennerne på en forførende 4-retters menu bestående af antipasti, primi, secondi og dolce. Du og dine gæster vil ikke blive skuffet. Få de italienske opskrifter her!
Foto: Columbus Leth