Mad

Græsk gourmet i Danmark

Det græske køkken fylder ikke meget på danske breddegrader, men en delikatesseforetning og en konditor drømmer om at vise det græske køkken for danskerne.
af Mikkel Bækgaard / Foto: Betina Hastoft15.07.2014

Mange kender græske restauranter i Danmark fra oliesejlende buffeter gemt bag hvid- og blåmalede facader. Men trods de mange tvivlsomme restauranter findes der også grækere i Danmark med visioner om at styrke landets gastronomiske image.

Læs også: 5 økologiske spisesteder i København!

Strangas' drømme
Mest kendt er konditor Nikolaos Strangas, der driver sin Dessert Boutique på Åbouleverden i København. Han er tidligere dessertkok på michelinrestauranten Era Ora og drømmer om en dag at åbne sin egen græske restaurant:

- Det skal være sådan et sted, hvor man for alvor kan introducere det græske kvalitetskøkken for danskerne med råvarer af høj kvalitet, uden at det bliver for dyrt. Jeg kunne forestille mig at få grøntsager leveret direkte fra Grækenland en gang om ugen, så man virkelig kan smage friskheden og alsidigheden. Jeg vil simpelthen bare lave det ordentligt og fokusere fuldstændig på smagen, siger Nikolaos Strangas.

Få inspiration til 5 anderledes steder at holde picnic i København!

Græsk og kvalitet er ikke modsætninger
Et andet sted, hvor græsk og kvalitet ikke synes at være modsætninger er hos Greco, der er en delikatessebutik og webshop. Her sælger de unikke græske specialiteter som vin, olie og marmelader.

- Vi prøver på kun at have unikke produkter i vores sortiment, som man ikke kan få andre steder fx fra DOP-mærkede producenter, som er i topkvalitet også efter standarden hjemme i Grækenland, siger Spyridon Doumenis fra Greco.

Læs også: Her kan du plukke økologiske jordbær!

Læs mere på greco.dk.
Se Nikolaos Strangas kager på Strangas.dk

Sponsoreret indhold