Mad
Kom maj du søde milde:
Nu bugner det med spiselige skud overalt, og vi har plukket brændenælder til suppe. Hovedretten er sprængt unghane, og desserten tager forskud på jordbærrene og giver en klassisk medalje et sommerfriskt pift.
VINFORSLAGFORRET: Et glas sval fino Sherry.
HOVEDRET: Fyldig hvidvin, gerne en Chardonnay.
DESSERT: Kold, mousserende, let sødlig Moscato d'Asti fra Piemonte, Italien.
ARBEJDSPLANDAGEN FØR
• Læg unghane i lage
• Pluk brændenælder, vask og læg på køl
• Bag medaljebunde
TRE TIMER FØR
• Kog brændenældesuppe
• Kog og anret æg
• Rør peberrodscreme
• Skrub nye kartofler
• Snit spidskål
• Hak persille og riv citronskal
• Færdiggør medaljerne
KORT FØR OG UNDER MIDDAGEN
• Kog unghane
• Kog kartofler
• Tilbered spidskål